top of page
Fastighetsdagen Claes-Göran Carlsson och Jenny Grip.jpg

Det är i Jämtland Härjedalen det händer – och fortsätter hända i många år framåt!

Det görs miljardinvesteringar inom fastighetsbranschen i vårt län. Så kommer det att fortsätta under många år framåt. För varje stort projekt behövs inte bara ett stort fastighetsbolag – det behövs också en lång rad underentreprenörer inom alla tänkbara områden. Under Fastighetsdagen den 9 november samlas alla som vill ta del av kakan och som vill bidra till länets hållbara tillväxt.

– Under den här dagen vill vi sprida den framtidstro som finns i Jämtland Härjedalen och ingjuta mod hos våra lokala entreprenörer. Vi vill att de ska våga investera och anställa, för jobben finns och kommer fortsätta att finnas, säger Claes-Göran Carlsson, Samling Näringsliv.

”Fastighetsbolagen vill köpa tjänsterna lokalt”

Den 9 november är det alltså dags för den fjärde Fastighetsdagen i Jämtland, på Frösö Park Hotel. Temat för dagen är ”Hållbar tillväxt” och går ut på att samlas, inspireras och kroka arm för att nå de tillväxtmål som näringslivet och fastighetsägarna har satt; 100 000 invånare i Östersund och 200 000 invånare i Jämtlands län år 2040. 

 

– Det finns människor som vill bo här och det finns företag som vill etablera sig här, och vi ska gemensamt stå redo när de kommer. Det behövs bostäder, förskolor, service, vägar, vatten, avlopp, infrastruktur, kollektivtrafik, laddplatser och mycket mer. Och när det ska på plats behövs specialistkompetens inom allt från brandskydd och tillgänglighet till klimatanpassning och säkerhet. Fastighetsbolagen i Jämtland vill kunna köpa dessa tjänster av underentreprenörer och konsulter här i Jämtland, säger Sofie Blom Bergström, styrelseledamot i Samling Näringsliv och vd för Persson Invest Fastigheter.

 

En dag skräddarsydd för vår region

Under Fastighetsdagen kan du lyssna på föreläsningar som berör både stora och små företag i bygg- och fastighetsbranschen; klimatsmart byggande, militärens etablering i Jämtland, trendspaning i elbranschen, utvecklingen inom elflyg och drönare – och mycket mer. På plats finns också Effie Kourlos (C) och Niklas Daoson (S), kommunens mark- och exploateringschef Bengt Gryckdal samt landshövding Marita Ljung. Det avsätts mycket tid till mingel, så det är fritt fram att ta ett samtal på tu man hand med den man har frågor till.

 

Se hela programmet >

Läs intervju med Knut Rost, vd på Diös >

bottom of page