top of page
Logo Fastighetsdagen 2022.png

 ONSDAG 9 NOVEMBER  FRÖSÖ PARK HOTEL

Föreläsare

Angelica Ekholm - Dalarna Science Park.jpg

Vd
Dalarna Science Park

Angelica Ekholm

10.40–11.10
Hur en stark kommunikation kan förändra förutsättningarna för att utveckla en plats


Angelica Ekholm, Dalarna Science Park

Angelica kommer att berätta om hur Dalarna Science Park tog Borlänge från ful och farlig till en kreativ och framgångsrik. Så kreativ och framgångsrik så att hela Dalarna måste hänga med. Angelica kommer exemplifiera hur en stark och modig kommunikation kan skapa engagemang och förändra förutsättningar för att utveckla platsen.

Pontus Orrbacke - Arkitekterna Krook & Tjäder.jpg

Pontus Orrbacke

Arkitekt
Krook & Tjäder

11.10–11.40
Återbruk, klimatsmart och miljömodern arkitektur


Pontus Orrbacke, Arkitekterna Krook & Tjäder

Pontus kommer berätta om möjligheter och utmaningar med återbruk, transformation och miljösmart arkitektur. Hur det inte bara är materialet i en byggnad som kan återbrukas och transformeras till en modern kontext, hur den stora fördelen med återbruk / transformation ligger i det som inte låter sig kvantifieras så lätt.

Anna Lindstedt - Evaluate.jpg

Anna Lindstedt

Partner & Senior Advisor
Evaluate

13.30–14.00
Nya förhållningssätt för moderna klimatsmartare byggproduktionskedjor


Anna Lindstedt, Evaluate

Anna kommer att prata om vad den nya lagstiftningen som är på gång från EU innebär för fastighetsbolag. Fokus kommer att ligga på de nya direktiven CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) inklusive förslag på European Sustainability Reporting Standards (ESRS) avseende hållbarhetsrapportering och Sustainability Due Diligence Directive avseende screening av hållbarhet i leverantörskedjorna. 

Fanny Sjödin - Skistar.jpg

Fanny Sjödin

Hållbarhetschef
Skistar

14.00–14.30
Skistars vision för Jämtland/Härjedalen 2035/2040


Fanny Sjödin, Skistar

Den starka hemestertrenden i Skandinavien, med en aktiv fjällsemester året runt, är här för att stanna. Men framtiden kommer också med utmaningar där klimatförändringarna har en direkt koppling till SkiStars verksamhet. Fanny kommer att berätta mer om SkiStars högt uppsatta mål att bevara de vita vintrarna och fortsätta utveckla sina destinationer med fokus på hållbar tillväxt.

Moderator:

Robert Pettersson - Etour.jpg

Robert Pettersson

Moderator

Robert Pettersson, ETOUR

Robert Pettersson är forskare och verksamhetsledare för forskningscentret ETOUR. Han är en ofta anlitad moderator och föredragshållare med en bred erfarenhet från projekt och forskning kopplat till platsutveckling och hållbar tillväxt.

bottom of page